Hoewel niet alle eigenaren fan zijn, is hondenkleding een steeds populairder wordende trend.

Mijn hond. Onze garderobe.

PET-bezitters besteden ongeveer 36 miljard dollar per jaar aan hun dieren, dus het is logisch dat ontwerpers van meer dan kattenbedden en parkietenkooien deze goudmijn zouden willen aanboren.Barry Kieselstein-Cord, gevestigd in New York en bekend om zijn diamant- bezaaid sieraden en lederen handtassen met sterling zilveren gespen, is een nieuwkomer in het veld: hij zal nu bijpassende kleding en accessoires ontwerpen voor honden en hun eigenaren.

In samenwerking met de American Kennel Club zal hij beginnen met de top tien rassen: Labrador retrievers, golden retrievers, beagles, Duitse herders, teckels, Yorkshire terriers, boksers, poedels, Shih Tzus, Chihuahuas, miniatuurschnauzers en mopshonden.

De prijzen variëren van $ 1 tot meer dan $ 10.000, één dollar? 'Natuurlijk,' zei meneer Kieselstein-Cord, 'er zijn prachtige plastic hondenfluitjes.'

Hondenprofielen verschijnen op kasjmier, wol, leer en waterdicht canvas.Bijpassende jassen en truien zullen worden ontworpen voor honden en hun meesters en minnaressen.Hondensculpturen worden getransformeerd in charmes, bevestigd aan halsbanden en gedragen door honden of mensen.

"Ik verwacht dat er een cross-over zal zijn", zei meneer Kieselstein-Cord onlangs."Een paar jaar geleden ontwierp ik een 18-karaats chokeketting - het soort met twee ringen om onhandelbare honden in bedwang te houden.Ik heb ze verkocht in Bergdorf Goodman als een experiment.Voor $ 7.500 per stuk waren ze uitverkocht - ze zijn weg."

Heeft hij ooit een vrouw gezien die er een draagt? 'Ja,' zei hij, een bondig antwoord voor de normaal spraakzame ontwerper.

Het idee om de AKCbrand in licentie te geven begon op een hondenshow.Dennis Sprung, president van de AKC, kende de sieraden van Mr.Kieselstein-Cord en de twee werden geïntroduceerd door gemeenschappelijke vrienden nadat Mr.Kieselstein-Cord de trofee voor Essex County had ontworpen.Dog Show in New Jersey ongeveer drie jaar geleden, de AK-licentie van het concept aan Alfred R.Kahn, de directeur van 4Kids Entertainment, en de nieuwste collectie van de ontwerper - gepland voor oktober - was geboren, of misschien is whelped een beter woord.

Datum gepost: 2020-06-28

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.